Zoeken
Nieuwe advertenties (15)Cursussen en trainingen (6)Diversen (44)Huizen met paardenstal (3)Paarden (244)Pony's (82)Rijtuigen en koetsen (18)Sportpaarden (33)Toebehoren (118)Trailers en wagens (3)


Paddock roosters

€ 9,50
inclusief BTW

Grindsplit-discounter (marco salm)
Hazerswoude-dorp Nederland

Geplaatst op: 23-01-2021 | 991 keer bekeken
Referentie: PAARDENHANDELAREN-1258
Bekijk alle advertenties van deze verkoper

Vorige in categorie | Volgende in categorie
PaardenHandelaren.com
PaardenHandelaren.comPaardenHandelaren.comPaardenHandelaren.com

Omschrijving

Een droge paddock vanaf maar 9,50 per m2 met de platen van grindsplit-discounter punt nl

Met de kunststof roosters van ons legt u een goed gedraineerde bodem aan in stapmolens, paddocks en rijbakken. Door de roosters in bijvoorbeeld een stapmolen te vullen met split en daarop een toplaag zand van circa 3-7 cm te plaatsen, wordt de open structuur van de split laag hoog in de bodem behouden. Het water wordt hierdoor snel afgevoerd.

Deze platen worden ook gebruikt voor paarden paddocks , van belang is dat in een paardenbak of paddock het regenwater goed wegloopt waardoor de paarden of pony`s een droge/drogere ondergrond hebben.

Bij de aanleg van paddocks kunt u het beste zorgen voor een grindkoffer van 20 cm onder de platen , daarna platen en daarboven M3C zand een minimale laag van 12-15 cm. Van belang is dat ten alle tijden dit zand de platen bedekt (10 cm) om de belasting te verdelen (gewicht van de paarden). Voor advies even contact met ons opnemen.

De kunststof roosters komen, in tegenstelling tot wegendoek of anti-worteldoek, niet omhoog, waardoor u een dunnere toplaag aan hoeft te brengen. Een minimale toplaag in combinatie met de roosters zorgt voor minimale hoefslag- of spoorvorming en dus minder onderhoud van uw bodem in de stapmolen. Tevens zorgen de kunststof roosters van ons in stapmolens, paddocks en rijbakken voor minder blessures of slijtage bij uw paard. Uw paard hoeft namelijk niet meer over een te harde of te mulle bodem te lopen.
Bestel op onze site of kom langs .

Iedere paardenbezitter krijgt vroeg of laat te maken met een modderige en verharde ondergrond. Dat is ook niet zo vreemd als je bedenkt dat paarden enorme puntbelasting veroorzaken: veel gewicht op een hoef comprimeert de grond bij iedere stap. Met een volledig verdichte bodem tot gevolg. Daar gaat geen water meer doorheen en ook al het vuil blijft aan de oppervlakte. Zonde, want een levende bodem is perfect in staat om de paddock schoon en droog te houden. Daar komt nog bij dat een harde ondergrond geen enkele schokabsorptie meer heeft en dat is niet goed voor het paardenlijf.

Tot nu toe is de meest toegepaste oplossing het inbrengen van drainage en veel onderhoud door de grond regelmatig los te ploegen. Vaak zijn dit tijdelijke oplossingen: de structuur van de grond gaat kapot en het probleem komt steeds sneller terug.
De oorzaak aanpakken, dat is van belang. Dat doe je door de ondergrond te beschermen. Onze paddockroosters nemen een deel van de belasting weg, zorgen dat paarden niet wegzakken en voorkomen dat de grond verder ineengedrukt wordt. Door een buffer direct onder het rooster, wordt een waterzone gecreëerd waarna het water rustig in het grondwater kan sijpelen. De natuurlijke weg dus.
Vergelijk dit met andere oplossingen, zoals drainage, bestrating, riolering en polyvlokken. Geen van deze systemen pakt de oorzaak aan en geen van deze systemen is natuurlijk.
Onze Paddockroosters zijn gemaakt van afvalplastic .

Deze paddock platen zijn van gerecycleerd kunststof gemaakt en is door haar stabiliteit bijzonder geschikt voor de aanleg van paddocks zonder bewerking van de ondergrond.
Is ook geschikt voor de aanleg van kavelpaden, voederplaatsen, gras parkeer plaatsen en oprit.
U kunt de paddock platen op iedere vlakke stabiele ondergrond zonder extra ondergrond leggen . Het beste resultaat krijgt u echter door de paddockplaten of paddock matten te leggen op een goed afwaterend ondergrond van gebroken puin met geen 0 fractie afgedekt met een antiworteldoek , welke wij ook verkopen op onze website.
Wilt u een droge ondergrond voor uw paard of pony, gebruik dan de paddock platen van Grindsplit-discounter. De paddock platen zijn klikbaar aan elkaar en u krijgt het beste resultaat als u het als volgt aanlegt:
Leginstructies - nieuwe paddock
Stap 1: Zorg voor een ge egaliseerde droge grond.

Stap 2: Leg een antiworteldoek op deze grond neer waar u de paddock wilt maken.
Stap 3: Breng vervolgens de onder laag aan.
Deze moet worden gemaakt van 10-15 cm goed waterdoorlatend materiaal bijvoorbeeld gebroken puin 8-32 mm of grind en maak dit vlak.
Stap 4: Egaliseer daarna de gehele oppervlak met een laagje grind of gebroken puin niet te grof 2-5 mm.
Deze laag is om te egaliseren en hoeft maar een dikte hebben van ongeveer 2-3 cm.
Stap 5: Leg daarna de paddock platen. Eventueel met een antiworteldoek eronder.
Stap 6: Daarna de toplaag pas aanleggen van gewassen zand (korrelgrootte 0-2mm) of m3c zand genoemd. Deze
laag moet minimaal 5-6 cm dik zijn boven de platen, en altijd de platen bedekken.

Als u een rijbak wilt aanleggen kunt u ook zo te werk gaan. De onder laag en de toplaag moet u dan iets dikker te maken namelijk 20-25 cm en de bovenlaag 8-10 cm.

Platen zijn op afspraak af te halen in Hazerswoude dorp


Bezorging 50 euro minimaal 20 m2

Grote hoeveelheden op aanvraag.
Ook evt ophalen op afspraak in Hazerswoude dorp
Advertenties van andere verkopers