Zoeken
Nieuwe advertenties (15)Cursussen en trainingen (6)Diversen (45)Huizen met paardenstal (3)Paarden (250)Pony's (86)Rijtuigen en koetsen (20)Sportpaarden (34)Toebehoren (132)Trailers en wagens (3)


Diversen - Paardenhandel

In andere rubrieken niet kunnen vinden waar u naar op zoek bent? Misschien kunt u tussen de diversen een aanbieder vinden die heeft waar u naar zoekt. U kunt gratis reageren of zelf uw overige paarden benodigdheden op deze pagina aanbieden.


De wereld van paarden

Paarden hebben net als vele andere dingen een hele eigen wereld en markt om te ontdekken. Er bestaan een plethora aan producten, fokkers, handelaren en professionelen die in paarden handelen. Naast deze secundaire markt bestaan er veel verschillende wedstrijden waar zowel paarden als hun ruiters beoordeeld worden op hun uiterlijk of rijvermogen. Het paard is een soort levend rijtuig en vereist een sterke band tussen het dier en de ruiter om ver te kunnen komen. Verder zijn echte raspaarden enorm kostbaar en gewild onder handelaren. Deze kunnen voor vele duizenden euro’s verkocht worden of zelfs gehuurd om te fokken.


Overige paardenbenodigdheden

Het houden en verzorgen van paarden is een vak op zich. Het zijn enorme dieren en vereisen veel aandacht en onderhoud om gezond te blijven. Er zijn hiervoor veel verschillende tools en speciaal op maat gemaakte harnassen, tuigjes en dekens. Sommige soorten paarden of pony’s vereisen speciale verzorging en voor deze gevallen en de basis behoeften van uw paard zijn er aanbieders te vinden die verkopen wat u zoekt.


Het paard als symbool

Op deze pagina worden diverse ornamenten of andere decoratieve beelden geadverteerd waarin paarden worden afgebeeld. Het paard heeft van oudsher een dubbelzinnige functie in de symboliek gehad. Het werd voor zowel het leven als de dood in verband gebracht met connecties tot de zon en de maan. Toen paarden nog alleen in het wild voorkwamen waren mensen er bang voor. Ze hadden verbindingen met het getij van de oceaan en het dodenrijk. Pas in latere tijden werden paarden gezien als de belichaming van vitaliteit, viriliteit en kracht. Net als vele andere dieren sieren paarden op diverse objecten als ornament om een verhaal te vertellen.