Zoeken
Nieuwe advertenties (15)Cursussen en trainingen (6)Diversen (45)Huizen met paardenstal (3)Paarden (252)Pony's (87)Rijtuigen en koetsen (20)Sportpaarden (35)Toebehoren (133)Trailers en wagens (3)


Trailers en wagens - Paardenhandel

Voor alle vervoerswensen voor uw paard bent u op de juiste plaats! Deze rubriek staat in het teken van de verkoop van trailers en wagens. U kunt gratis adverteren of reageren op advertenties door aan te melden.


Diensten of tijdelijk verhuur regelen

Misschien heeft u alleen tijdelijk een trailer of wagen nodig voor het vervoer van uw paard(en). Daar wilt u natuurlijk geen hele trailer voor gaan kopen. Op deze pagina kunt u ook aanbieders vinden die tijdelijk een trailer ter gebruik verhuren. Tevens kunt u advertenties vinden waarin specialisten aanbieden om uw trailer te restaureren of een vlugge opknapbeurt kunnen geven. Zo heeft u nog vele jaren plezier van uw trailer of wagen.


Trailer en wagen regelgeving

Voor u een trailer of wagen gaat gebruiken voor het vervoeren van paarden is het zaak om de regelgeving te bekijken. U wilt immers geen gevaarlijke situaties creëren en schade aan uw auto of verwondingen aan uw edeldier voorkomen. Wanneer het ledig gewicht plus het laadvermogen van de trailer meer is dan 750 kilo heeft u rijbewijs BE nodig. Houdt ook rekening met een toegestaan maximum trekhaaklast van een massa van 3500 kilo. Zorg tevens voor een trailer die beremd is en voorzien is van werkende belichting voor zowel de rem als het rijden door het donker en in mist. Tot slot moet u rekening houden met het weggedrag van de auto onder invloed van de trailer door zo ver mogelijk voor u uit te kijken en tijdig te anticiperen.


Veilig uw paard vervoeren

Uw paard moeten vervoeren is vaak al stressvol genoeg voor zowel u als het dier dus zorg dat je de juiste voorzorgen hebt getroffen. Dit begint al bij een goede trailer of wagen om het dier in te vervoeren. Zorg er voor dat u goed let op een aantal dingen bij de aankoop van een trailer. Zo moet u goed kijken naar de steundragers of deze roest of niet vertonen. Ook de vloeren en muren moeten in goede staat verkeren en als er hout in zit mogen er geen plaatsen van rot in zitten. Tevens probeer altijd even of de remmen werken door een kort stukje te rijden. Zo voorkom je levensgevaarlijke situaties wanneer u uw dier vervoert.